Οργάνωση

To 1o Nafplio Festival οργανώνεται από την Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού.

Λίγα λόγια για εμάς

Η «Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού», δεν είναι τίποτα άλλο από τη σύμπραξη ανθρώπων με κοινό όραμα, με μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους, οι οποίοι αναζητάνε αυτό το «κάτι παραπάνω».

Νομικά υφίσταται από τον Μάρτιο του 2017, αλλά αποτελεί συνέχεια προσπάθειας που ξεκίνησε στης αρχές της δεκαετίας ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Ναύπλιο. Η επωνυμία του «Σύλλογος Προβολής και διαφύλαξης ιστορικού, πολιτιστικού και λαογραφικού υλικού των Πελοποννησιακών εθίμων και παραδόσεων» και με διακριτικό τίτλο στα αγγλικά «Gate of Peloponnesian Culture».

Αποτελείται από 21 ιδρυτικά μέλη και 27 άρθρα

Στόχος των μελών της ‘Πύλης’ είναι να αναδείξει την παράδοση, τα ποιοτικά προϊόντα, τις μοναδικές γεύσεις της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας, τη φυσική ομορφιά, τη λαογραφία, μυθολογία και ιστορία της γης που τους μεγάλωσε, συμβάλλοντας ο καθένας με τη δική του γνώση και εμπειρία στην προβολή της χώρας μας στο ευρύτερο κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό…

Θέση στην «Πύλη» έχουν όσοι θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούνε να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες, τη δική τους αγάπη και το μεράκι τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάδειξη του τόπου μας, μακριά από προκαταλήψεις, μικροσυμφέροντα και πολιτικοποιήσεις.

Οι κύριες κατευθυντήριες γραμμές της είναι η ανάδειξη του γαστρο-τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η Πύλη είναι ανοιχτή για όλους εσάς που θέλετε να συμμετέχετε στο έργο μας, στο όνειρό μας. Γίνε και εσύ ένας από εμάς. Για εγγραφή στο Σωματείο μας, παρακαλούμε, διαβάστε το άρθρο 4 του Καταστατικού μας, και επικοινωνήστε μαζί μας.

Η «Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού» δημιουργήθηκε για να αναδείξει την παράδοση, την τοπική κουζίνα, τις φυσικές ομορφιές τη μυθολογία, τη λαογραφία της κάθε περιοχής, παντρεύοντάς τα με το γαστροτουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.peloponnesian-gate.com